Cursusweekend geloofsverdediging

Van 17 t/m 19 mei 2019 organiseert Geloofsverdediging.nl een cursusweekend over geloofsverdediging. In tegenstelling tot de jaarlijkse summerschool, zal deze cursus niet alleen voor studenten zijn, maar voor alle leeftijden! (Vanaf 16.)

Afhankelijk van het succes van dit cursusweekend, hopen we tweemaal per jaar een cursusweekend te organiseren, telkens rond een ander thema. Het thema van de eerste cursus is: Het ontstaan van het christendom.

Algemene informatie

Doelgroep: christenen vanaf 16 jaar
Inschrijven: klik hier om je aan te melden
Datum: 17-19 mei 2019*
Locatie: “Het Brandpunt” in Doorn
Kosten: €250,-

We starten op vrijdag om 18:00 met een maaltijd. Het programma duurt tot zondagmiddag 15:30. Voor een meerprijs is het mogelijk om te blijven tot maandagochtend.

De prijs is inclusief overnachtingen en volledige catering. Voor een meerprijs kun je tot maandag blijven. Voor studenten geldt een korting van €50.

Behalve een sterk inhoudelijk lesprogramma, is er ook ruimte voor gezelligheid ontmoeting met medegelovigen. In het verleden is gebleken dat ook dit aspect van onze cursussen zeer gewaardeerd wordt.

Onderwerpen (concept)

Vrijdag 17 mei
– Datering en auteurschap van de Evangeliën.

Zaterdag 18 mei
– Historische betrouwbaarheid van de Evangeliën en Handelingen.
– Historische argumenten voor de opstanding van Jezus.
– Wat is er gebeurd met de apostelen?
– De eerste drie eeuwen: vervolgingen, ketterijen en apologeten.
– De goddelijkheid van Jezus.

Zondag 19 mei
– De totstandkoming van de Bijbel.
– Contradicties in het NT?

Op zondagochtend is er een kerkdienst in de kapel van Het Brandpunt. De cursisten zijn vrij om daaraan deel te nemen, maar kunnen ook in de omgeving een kerk naar hun keuze bezoeken.

Share