Cursusweekend

Van 5 t/m 7 juni 2020 organiseren wij voor de tweede maal ons jaarlijkse cursusweekend over geloofsverdediging. Deze cursus is gericht op christenen of oprecht geïnteresseerden in het geloof, vanaf 17 jaar.

Corona-update: Het cursusweekend gaat door, al zullen er bepaalde corona-maatregelen van kracht zijn. Zo is er een limiet van 18 deelnemers. Er zijn momenteel nog twee plaatsen beschikbaar.

Algemene informatie

Doelgroep: volwassenen (vanaf 17 jaar)
Inschrijven: klik hier om je aan te melden
Datum: 5-7 juni 2020
Locatie: “Het Brandpunt” in Doorn
Kosten: €250 (studenten: €200)

Hoofdthema: Geloof en filosofie
Subthema: Homoseksualiteit

De cursus vindt plaats in Het Brandpunt, een 18de-eeuws herenhuis. In de omgeving kunnen mooie boswandelingen gemaakt worden. Alles is volledig verzorgd: overnachtingen en volledige catering zijn bij de prijs inbegrepen.

We starten op vrijdag om 18:00 met een maaltijd. Het programma duurt tot zondagmiddag 16:00. Voor een meerprijs is het mogelijk om te blijven tot maandagochtend.

Behalve een sterk inhoudelijk lesprogramma, is er ook ruimte voor gezelligheid en ontmoeting met medegelovigen. In het verleden is gebleken dat ook dit aspect van onze cursussen zeer gewaardeerd wordt.

Programma

Vrijdag 5 juni
– Introductie
– Argumentatieleer

Zaterdag 6 juni
– Argumenten voor het bestaan van God
– Geloof als basis voor ethiek
– Postmodernisme
– Homoseksualiteit

Zondag 7 juni
– Vrije wil en uitverkiezing
– Het probleem van het kwaad

Op zondagochtend is er een kerkdienst in de kapel naast Het Brandpunt. De cursisten zijn vrij om daaraan deel te nemen, maar kunnen ook in de omgeving een kerk naar hun keuze bezoeken.

Share